čtvrtek 22. března 2012

Výhody užívání ječmene pro diabetiky

 Ječmen a diabetes

Zelený ječmen je považován za “superfood” (super jídlo) pro jeho neuvěřitelně hustý nutriční profil. Obsahuje širokou škálu vitamínů, minerálů, enzymů a aminokyselin. Ječmen obsahuje hojnost chlorofylu a je bohatý na vitamíny A, B, C, železo a vápník. Také obsahuje velké množství draslíku, hořčíku a fosforu. Ječmen je tráva bohatá na rostlinné enzymy a antioxidanty. Klinické studie po požití ječmene uvádějí, že zelený ječmen zlepšuje zdraví diabetiků. Ječmen také prokazatelně snižuje hladinu cholesterolu a může být poučit jako doplněk k hubnutí.

Diabetes 2. typu mellitis je zdaleka nejrozšířenější typ diabetu u dospělých. V roce 2010 lékařské studie poukazovaly na to, že léčivé rostliny mohou mít terapeutický účinek na komplexních choroby, jako je diabetes. Prášek z ječmene byl vybrán pro jeho uvedené výsledky. Experimentální skupina diabetiků užívali 1,2 gramů ječmene každý den po dobu šedesáti dnů. Užívání zeleného ječmene způsobilo výrazný pokles hladiny cukru v krvi v této experimentální skupině. Také byla celková hladina cholesterolu snížená o 5,1% po dvou měsících pravidelného užívání ječmene. Vědci také poznamenali, že riziko srdeční choroby bylo u diabetiků významně sníženo u těch, kteří pravidelně užívali ječmen.Druhá skupina neužívala ječmen. U druhé skupiny, která neužívala ječmen nebyla žádná změna k lepšímu. 

Ječmen a odstranění volných radikálů z těla

Ječmen snižuje hladinu cholesterolu a odstraňuje volné radikály z těla. Vědci se domnívají, je to kvůli výměně vodíkových iontů, které činí volné radikály slabšími. Laboratorní studie používající výzkum krve a mišní tekutiny pacientů s revmatoidní artritidou poznamenal, že ječmen se prokazuje antioxidačními vlastnostmi. 
V klinické studii zahrnující muže s vysokým LDL a celkovou hladinou cholesterolu v krvi je viditelné, že u mužů, kteří užívali 15 gramů ječmene denně, se výrazně snížila hladina cholesterolu v krvi. Navíc LDL, který se běžně označuje jako "šťastný" nebo "dobrý" cholesterol se zvýšil díky užívání ječmene.


Koupit ječmen dnes.

Použitá literatura: přeloženo a upraveno z článku:
http://www.naturalnews.com/034637_barley_grass_diabetes_cholesterol.html

Žádné komentáře:

Okomentovat