středa 25. července 2012

Pár vteřin denně ... k pozitivní změně!!!


Užívání zelených potravin je nejen ekonomické, jelikož jedna sklenice zeleného ječmene přijde zhruba na 5 Kč, ale také rozumné, jelikož zelené potraviny nám pomáhají vátit náš organismus do přirozené rovnováhy, navrací tělu potřebné vitamíny a další složky a celkově našemu tělu jen prospívají. Lidé, co již vyzkoušeli, nebo užívají zelené potraviny si je chválí, jelikož je to nejsnadnější forma, jak rychle a jednoduše užívat zelené potraviny i během náročného pracovního dne.

Pokud jste časově či pracovně vytížení, zelené potrainvy jsou tím nejsnadněším krokem ke zdraví. "Zamíchat" lžičku ječmen s vodou zabere několik vteřin a hned si můžete dát lahodný zelený nápoj i chlorellu, která je v ve formě tabletek, které si můžete dát společně s ječmenem. Není nic jednodužšího. Celkem Vám to zabere pár vtěřin. Užívání ječmene a chlorelly dohromady je doporučeno, protože jejich pozitivní účinky se násobí. Vaše tělo Vám poděkuje vitalitou a zdravím.

Pozitivní účinky zelených potravin(1):
  • složení a účinek na lidský organismus je komplexní. 
  • neobsahuje žádné "prázdné" kalorie, jedovaté látky, barviva, stabilizátory, plnidla, pojidla či jiné nežádoucí    nebo nevhodné balasty. (pozn. Balast: nestravitelná nebo těžce stravitelná část jídla = balasty zatěžují a zanášejí organismus)
  • svým složením jsou nejblíže přirozené racionální stravě. 
  • celkový pozitivní vliv na organismus a jeho funkce
  • zbavují organismus toxických látek, nežádoucích balastů a usazenin
  • doplňují do organismu základní stavební kameny pro správnou funkci jednotlivých orgánů, metabolismu a imunitního systému (vitamíny, minerály, stopové prvky, antioxidanty, aminokyseliny, nukleové kyseliny, enzymy, chlorofyl a několik zcela unikátních látek),

  • Podporují přímo (přes lehce zásadité pH - 7,5) i nepřímo (zvyšováním přirozené obranyschopnosti organismu) hojení veškerých zánětů v organismu. 
  • působí probioticky, 
  • pro své kompletní složení a komplexní účinky na organismus jsou nadřazeny potravním doplňkům, 
  • působí jako adaptogeny, tedy, mají schopnost zvýšenou funkci orgánů a systémů zklidnit a naopak jejich sníženou činnost povzbudit.
  • výrazně zpomalují buněčné stárnutí
  • dodávají fyzickou i psychickou sílu a vytrvalost, protože mají vysokou bioenergetickou hodnotu.
  • nijak zásadně neovlivňují alopatické léky, jejich účinek ani nezvyšují ani nesnižují. 

Jejich účinek na organismus je komplexní. To znamená, že jej čistí, hojí jeho záněty, podporují obnovu normální střevní mikroflóry, doplňují do něj veškeré důležité látky - vitamíny, minerály, stopové prvky a antioxidanty, a zvyšují přirozenou obranyschopnost.(1)



Poznámka:
Ječmen i chlorellu je nutné skladovat v chladnějším prostředí, například v kuchyni ve skříňce, kde neproniká světlo a kde je příjemnější teplota na skladování potravin. Neskladujte ječmen ani chlorellu na přímém světle nebo v horku.





Literatura: Kniha o nápoji z trávy III., Václav Rathouský

Žádné komentáře:

Okomentovat